ArcusTV

Assistent Dienstverlening & Zorg

De assistent dienstverlening en zorg werkt in verschillende sectoren en branches.

Werken is mogelijk in de volgende aandachtsgebieden:

  • In de sector zorg en welzijn werkt hij in verpleeghuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis, bij sportverenigingen, in de kinderopvang, onderwijs en sociaal cultureel werk.
  • In de kappersbranche werkt hij in kapsalons.
  • In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werkt hij onder meer in kantoren en scholen en bij facilitaire diensten van instellingen.
  • Facilitair werk doet hij óf van binnenuit bij een facilitaire dienst óf van buitenaf vanuit een facilitair dienstverlener.
  • In de gastvrijheidssector werkt hij in horecagelegenheden. Hij voert zijn werk uit bij organisaties als scholen, gemeentes, zorginstellingen, kantoren, conferentieoorden, in bedrijven als restaurants, zalencomplexen en cafés en in diverse productieomgevingen.

Het assisterende werk verschilt per werkplek. Zo kan in een zorginstelling het verzorgen van drank- en maaltijdrondes centraal staan, assisteert hij in de kapsalon bij haarbehandelingen, opruimen van de werkplek en is hij klanten en gasten van dienst, kan het in allerlei organisaties gaan om het gebruiksklaar maken van een ruimte voor bepaalde activiteiten, werkt hij in de schoonmaak op basis van een schoonmaakprogramma, etc.